Σνακ για παιδιά

Υγιεινά σνακ για παιδιά

Τα σνακ αποτελούν ένα σημαντικό μέρος στην διατροφή των παιδιών αφού τόσο το ισορροπημένο πρωινό όσο και τα σνακ μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση τους στα μαθήματα και πιο συγκεκριμένα την μνήμη και την συγκέντρωση τους σε αυτά. Τα βοηθά επίσης να αισθάνονται πιο δυνατά κατά την διάρκεια της ημέρας ενώ έχουν καλύτερη απόδοση  σε αθλητικές δραστηριότητες.

Τα περισσότερα έτοιμα σνακ είναι τροφές :

(δηλαδή παράλληλα με την γλυκιά γεύση παρέχουν στον οργανισμό και κάποια θρεπτική αξία).

Αξίζει τον κόπο ο έλεγχος της συσκευασίας οποιουδήποτε προϊόντος, ώστε να βεβαιωνόμαστε ότι η τροφή που καταναλώνουν τα παιδιά δεν είναι μια τροφή πολύς υψηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα.

Μια τροφή υψηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα περιέχει τουλάχιστον 10gr σακχάρων ανά 100gr.
1

 

Τι αποτελεί ένα υγιεινό σνακ;

Ένα υγιεινό σνακ χρειάζεται να προσφέρει θρέψη, να είναι χορταστικό και νόστιμο.

Αυτό προϋποθέτει να περιέχει ένα συνδυασμό φυτικών ινών με πρωτεΐνες ή/ και σύνθετους υδατάνθρακες για να επιτυγχάνεται ο κορεσμός καθώς και η ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες απελευθερώνουν την ενέργεια με βραδύτερους ρυθμούς, ενώ περιέχουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες που βοηθούν στον έλεγχο της πείνας. Σύνθετους υδατάνθρακες περιέχουν τα προϊόντα ολικής αλέσεως, η βρώμη, η κινόα, τα όσπρια, τα δημητριακά ολικής άλεσης.

Μερικά παραδείγματα

Για το σπιτικό ποπ κορν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα σπρέι φυτικών ελαίων και να προσθέσουμε τυρί παρμεζάνα, σκόνη σκόρδου ή άλλα μπαχαρικά χωρίς αλάτι.

Share: