Βελουτέ σούπα καρότου

Βελουτέ σούπα καρότου! Δες πως μπορείς να παρασκευάσεις πολύ εύκολα ένα θρεπτικό και ζεστό γεύμα τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

1

Υλικά για 1 μερίδα:

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και κόβετε σε κομμάτια τα καρότα, τις πατάτες, το τζίντζερ και το σέλινο και τα βάζετε σε κατσαρόλα.

Προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστούν και βράζετε σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι έως ότου μαλακώσουν (γύρω στα 30- 45 λεπτά).

Αφήνετε 5΄να κρυώσουν και όπως βρίσκονται στην κατσαρόλα τα χτυπάτε με ένα ραβδομπλέντερ.

Προσθέτετε νερό για να πετύχετε την υφή που επιθυμείτε, ζεσταίνετε λίγο ακόμη σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε στο τέλος το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. 

Αφού σερβίρετε μπορείτε να προσθέσετε το γιαούρτι ή εναλλακτικά κάποιο κρεμώδες τυρί για να καλύψετε και την πρωτεΐνη σας στο γεύμα σας.

Διατροφικός πίνακας / μερίδα :

Share: