Πραλίνα φουντουκιού
Υλικά:
1
- 200γρ φουντούκια,
- 100γρ μέλι,
- 2κ.σ κακάο άγλυκο,
- 1 φλιτζάνι νερό (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Τοποθετούμε τα φουντούκια σε ένα ταψί και τα καβουρδίζουμε για 12-15 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν βούτυρο, 5-7 λεπτά περίπου (εξαρτάται από τον επεξεργαστή). Προσθέτουμε και το νερό για να αλεστούν καλύτερα.
Προσθέτουμε το μέλι και το κακάο και ενεργοποιούμε ξανά το μούλτι.
Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταφέρουμε την πραλίνα φουντουκιού σε ένα βάζο και το συντηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 εβδομάδες.
Αηδονίτσα Παυλίδη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος