Διατροφή παιδιού - εφήβου

Η υγιεινή διατροφή στην παιδική και εφηβική ηλικία θωρακίζει την υγεία των παιδιών αλλά και την πνευματική και σωματική τους ανάπτυξη.

Παιδική – εφηβική ηλικία

Και στην εφηβεία όπως και στην παιδική ηλικία είναι σημαντικό να χτίσουν τα παιδιά τις σωστές διατροφικές συνήθειες που θα τα συνοδεύουν στην υπόλοιπη ζωή τους.

Παιδική – εφηβική ηλικία

Η παιδική ηλικία είναι η βάση μας για να χτίσουμε σωστές διατροφικές συνήθειες τόσο για την σωστή ανάπτυξη του παιδιού όσο και για την μετέπειτα καλή υγεία του ως ενήλικα.

Στην εφηβεία οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι αυξημένοι ενώ το άτομο βιώνει παράλληλα πολλαπλές αλλαγές (ψυχολογικές, γνωσιακές, συναισθηματικές, σωματικές). Ο έφηβος σε αυτήν την φάση έχει έντονη την ανάγκη για ανεξαρτησία, επηρεάζεται από πρότυπα της εποχής ενώ παράλληλα αναζητά την ταυτότητα του.

Διατροφή στην παιδική και εφηβική ηλικία

 

Η διατροφική συμπεριφορά του παιδιού και του εφήβου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια. Ο σωστός διατροφικός προσανατολισμός οφείλεται αρχικά στο οικογενειακό του περιβάλλον και συνεχίζει μετέπειτα στο σχολικό περιβάλλον.

Μια διατροφική αλλαγή που ξεκινά από ένα μέλος της οικογένειας αλλάζει όλο το οικογενειακό σύστημα.

Αν σε ενδιαφέρουν οι διατροφικές συνήθειες της οικογένειας, η εκτίμηση των αναγκών του παιδιού ή/ και του εφήβου και η ανάπτυξη ενός πλάνου για την κάλυψη των αναγκών αυτών καθώς και η διατροφική εκπαίδευση της οικογένειας, αυτή η υπηρεσία ταιριάζει σε εσένα!

1η συνεδρία/ Διάρκεια 1 ώρα

Είναι σημαντικό στην 1η συνεδρία το παιδί και ο έφηβος να συνοδεύεται πάντα από έναν ενήλικα – κηδεμόνα

Στην 1η συνεδρία πραγματοποιείται:

Στις επόμενες συνεδρίες μας / Διάρκεια 30 λεπτά

Οι συνεδρίες διαμορφώνονται ανάλογα (γονείς με το παιδί ή γονείς και το παιδί ξεχωριστά) για την κάλυψη των αναγκών του παιδιού, της οικογένειας και της παρέμβασης.

Πραγματοποιείται:

Aνακαλύψτε τις υπηρεσίες μας