Αθλητική διατροφή

Η σωστή αθλητική διατροφή καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού μετά από εντατική προπόνηση με θετική επίδραση στην κατάσταση του.

Η ανάγκη του οργανισμού για πρωτεΐνες αυξάνεται με την προπόνηση ενδυνάμωσης.

Επίσης η κατανάλωση υδατάνθρακα και πρωτεΐνης μετά την άσκηση βοηθάει στην ανάπτυξη των μυών.

Πολλοί είναι οι παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η μυϊκή μάζα που κάποιος μπορεί να αποκτήσει.

Τέτοιοι είναι η ορμονική ισσοροπία του οργανισμού, τι είδους άσκηση και διατροφή ακολουθεί όπως και το είδος των μυικών ινών.

Οι ζωικές πρωτεΐνες καθώς και τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα μπορεί να ενισχύσει θετικά την προσπάθειά σας για αύξηση της  μυϊκής μάζας.

Επίσης ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης βοηθάει όπως και η αποφυγή του έτοιμου πρόχειρου φαγητού.

Τέλος οι μη επεξεργασμένες τροφές μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά.
Αθλητική διατροφή

Η διατροφή μέσω της ενέργειας που παρέχει στον οργανισμό μπορεί να επηρεάσει θετικά την αθλητική απόδοση. Η έλλειψη ορισμένων θρεπτικών στοιχείων μπορεί να μειώσει σημαντικά την απόδοση του αθλούμενου, ανεξάρτητα από την επιλογή του προπονητικού προγράμματος.

Είναι πολύ συνηθισμένο από τους αθλούμενους να δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στα συμπληρώματα διατροφής  παρά σε μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή.

Diatrofi

Η πυραμίδα της αθλητικής διατροφής

Η σύνθεση του σώματος και το σωματικό βάρος είναι δύο βασικοί παράγοντες που συμβάλλουν στη βέλτιστη απόδοση άσκησης.

Το σωματικό βάρος μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα, την αντοχή και τη δύναμη ενός αθλητή, ενώ η σύνθεση του σώματος μπορεί να επηρεάσει τη δύναμη, την ευκινησία και την εμφάνιση ενός αθλητή.

Αν σε ενδιαφέρει να βελτιώσεις την αθλητική σου απόδοση, να μάθεις τις ενεργειακές απαιτήσεις που χρειάζεσαι με βάση το άθλημα σου, να κάνεις αξιολόγηση της διατροφικής πρόσληψης και πρόσληψης υγρών ώστε να σου δοθούν τα κατάλληλα πρωτόκολλα για πριν, κατά την διάρκεια και μετά την άθληση ή προπόνηση αυτή η υπηρεσία ταιριάζει σε εσένα!

Aνακαλύψτε τις υπηρεσίες μας